Nynke in Australië

Vier maanden alweer!

Hallo allemaal!

Ja, de tijd vliegt echt, ik zit nu alweer vier maanden in Australië en anderhalve maand in Sydney! Vooral de tijd hier in Sydney is voorbij gevlogen, ik ben hier nu net zo lang als dat ik was bij mijn familie in Brisbane toen ik daar weg ging, maar het lijkt vééél korter! In Brisbane zat ik rond deze tijd de dagen van de week al af te tellen en dat doe ik hier niet! Hier heb ik ontzettend veel dingen te doen, ik kan overal naartoe met de auto en de kinderen zijn niet zo saai en braaf als die in Brisbane hihi.

En wat heb ik de afgelopen maand allemaal uitgespookt? Doordeweeks natuurlijk gewoon gewerkt, af en toe maak ik wat extra uren, opa en oma zijn nu bijvoorbeeld op vakantie, dus ik heb Flynn de hele donderdag.

Oh! Wat ik de vorige keer vergeten was te vertellen, is dat ik op elke maandagochtend een uurtje in Isaac’s klas help met lezen! Cita deed het al en ik heb het met veel plezier van haar overgenomen. Ik krijg een groepje kinderen toegewezen en daar lees ik dan het boekje een paar keer mee en we doen een spelletje gerelateerd aan het verhaal. Als ik dan in de klas ben, zie ik mezelf vaak weer even terug op de pabo en dan realiseer ik me weer dat het toch een goede keuze was om te stoppen, heb er geen spijt van! Ik geniet lekker van het lezen met de kindjes, maar ben blij als ik na een uurtje de klas weer uit kan haha!

De afgelopen weekenden zijn lekker druk geweest. In het weekend van 19 en 20 mei heb ik op zaterdag een First Aid Course gedaan. Bec wilde graag dat ik dat deed en ik vond het zelf ook wel belangrijk om een keer te doen. Dus zo gezegd, zo gedaan en ik ben met vlag en wimpel geslaagd! Fingers crossed dat ik het hopelijk nooit hoef toe te passen op één van mijn kindjes of iemand anders!

Zondag de 20e is Isaac zeven jaar geworden J. Bec en ik hebben twee dagen gewerkt aan Pacman cupcakes en ze zijn nog best goed gelukt! Het was een gezellige dag met wat familie en een paar vriendjes.

Vorig weekend ben ik lekker naar Sydney geweest. Ik heb daar Lisa en Marije ontmoet, ook Nederlandse au pairs, en we hebben gezellig de zaterdagmiddag doorgebracht met winkelen en ’s avonds zijn we naar VIVID Sydney geweest. VIVID is een twee week durend festival van licht, muziek en ideeën. Tijdens VIVID zijn een hele plekken en gebouwen in Sydney verlicht, waaronder ook het Opera House en dat wilden we natuurlijk niet missen! We hadden al foto’s gezien van voorgaande jaren waarbij het Opera House práchtig verlicht was met allemaal kleuren, dus wij waren ontzettend benieuwd! Maar natúúúúrlijk als wij in Sydney zijn, hebben ze de saaiste verlichtig OOIT op het Opera House – geen kleuren, maar een saai gekleed mens die een beetje over het Opera House heen kruipt. And that was it. Grote teleurstelling dus, maar niks aan te doen, gezellig was het in ieder geval wel!

Dit weekend ben ik op zaterdag met Lisa naar de Taronga Zoo geweest in de harbour van Sydney, aan de overkant van het Opera House. De Zoo was prachtig, groot, modern en met veel dieren. En overal had je uitzicht over de haven, Opera House en de Harbour Bridge, zo mooi! Klein nadeel was dat het eigenlijk de hele dag regende. Het weerbericht zei ‘mogelijk een bui in de middag’, nou niet dus. Rond half 3 hadden we het wel gehad met alle regen en zijn we weer met de ferry naar de overkant gegaan om een gezellig cafeetje op te zoeken. En dat is gelukt, we zijn terecht gekomen in Guylian, een Belgisch chocolade café en daar hebben we het er toen maar lekker van genomen en een lekker stuk chocolate raspberry cheesecake en koffie gehad! VIVID zou weer om 18 uur beginnen en we wilden kijken of er nu leukere verlichting was, dus toen zijn we maar naar het Opera House gelopen en gekeken of we daar naar binnen konden om de tijd te doden en toen bleek dat er om 17 uur nog een rondleiding begon! En echt, als je ervoor staat lijkt het toch allemaal niet zo groot, maar binnenin is het een doolhof! Er zit geen logica in, óveral zitten zalen en gangetjes. Maar allemaal prachtig! Ook kregen we een filmpje te zien over de bouw en het bleek dat ze eerst drie jaar voor de bouw en zeven miljoen dollar gepland hadden. Uiteindelijk is dat een schokkende 16 jaar en 102 miljoen dollar geworden! Ongelofelijk toch?! Maar het is het zeker waard geweest, een prachtig gebouw!
Zondagavond ben ik naar de film geweest met een au pair uit Duitsland die in Penrith zit. Penrith zit tien minuutjes van Glenbrook af en daar is mijn gym en het winkelcentrum, dus ik ben er vaak te vinden haha. Heel fijn om nu iemand in de buurt te kennen voor lunch/koffie op weekdagen J.

Nou, volgens mij is dat alles wat ik de afgelopen weken heb gedaan! Hopelijk zijn jullie weer even op de hoogte en ik laat wel weer van me horen!

Much love, Nynke

Janneke

Lieve Nyn, Wil je wel geloven dat ik net andersom redeneer als jij? Je vindt dat de tijd vliegt en dat vind ik in mijn leventje van alle dag ook. Maar voor mijn gevoel ben jij al lichtjaren weg en eigenlijk vind ik dat het dus lang genoeg geduurd heeft dat je weg bent. Niks van aantrekken natuurlijk, geniet!
Leuk die leesles, mens wat zul jij zo langzamerhand goed in Engels zijn. Mooi dat Operahouse. Qua kosten lijkt het de Betuwelijn wel of de metro in Amsterdam. Het kost een paar centen maar dan heb je ook wat, Woensdag a.s. ga ik uit eten met a en l asperges [natuurlijk] hier bij v.d.Valk. Luc heeft nl. een nieuw plantenrekje voor me gemaakt. Is heel mooi geworden. De oude van Jan is van ouderdom in elkaar gestort. De trespaplankjes zijn bewaard gebleven en hergebruikt. Ze komen met de Zijlen bus want ze nemen ook een nieuwe tuintafel mee van Luc 's werk.
Mijn tuin staat er prachtig voor maar het is hier erg koud na een bloedhete week[elke dag sproeien!] Nu is het maar 12gr. en alle dagen regen. Is het nu winter bij jullie? Ja zeker .Liefs, J.

nynke hoogendoorn

Lieve Nynke,
Hier dan eindelijk een bericht van mij. Ben de 16e mei geopereerd (niets ernstigs) maar nu dus heerlijk thuis en aan het herstellen. Ik geniet van het tijd hebben voor de kleine dingen en kan nu dus ook met rust jouw verhalen lezen en antwoorden.
Ben het helemaal met Janneke eens, het lijkt wel heeeel erg lang geleden dat je bij ons was om afscheid te nemen voor je naar Aussi vertrok.Het is geweldig om je verhalen te lezen, leuk dat je het bij je tweede gezin ook naar je zin hebt. Wat je over dat leesgroepje vertelt herken ik zeer (zou het in onze naam zitten??) -> leuk hoor even lezen met die kinderen maar daarna was ik altijd intens dankbaar dat ik weer weg mocht en de juf met de kids achterbleef.
Ook nog goed om te vertellen, Maamke heeft haar examens achter de rug, nu maar afwachten op de uitslag...... (die is 14 juni) en ze heeft gisteren haar 1e autorijles gehad. Heeft vandaag al weer de volgende gepland staan. Katelijne is nog zielig druk op school, beetje balen voor haar dat Maamke en ik lekker thuis aan het chillen zijn.
Geniet lekker door van alles, dat doe ik in mijn tuin (ook leuk!) liefs, Nynke

Hannah

Heeeee nichtje, heel veel plezier! Je maakt zo veel mee, leuk leuk :) Ik ben nu trouwens ook alweer op reis in Palestina haha. Tot binnenkort ooit. Enjoy your time! Xxx Hannah