Laatste verhaal vanuit Sydney
Ja, je leest het goed, dit is alweer mijn laatste verhaal die ik type vanuit het Nicholls huis in Sydney! Nog maar twee werkweken en een weekend over, wat gaat de tijd toch snel! Maar ik ben er nu wel aan toe om ergens anders heen te gaan, even geen kinderen meer om me heen te hebben en lekker mijn eigen ding weer doen! 10 maanden in het huis van iemand anders wonen is lang en het is nu wel leuk geweest!
Maar voordat ik ga eerst nog een update over de afgelopen maand! Hier in Glenbrook is vier weken geleden een nieuwe au pair gekomen, Caitlyn uit Amerika. En het is heel jammer dat ze niet eerder is gekomen, want het is in Glenbrook nu een stuk gezelliger! Toen ik voor de eerste keer ging lunchen met haar vertelde ze dat ze nog helemaal niet in Sydney was geweest, dus hebben Lisa en ik haar het weekend erop meegenomen en alles laten zien! We zijn in Bondi begonnen, want daar was net het festival Sculptures by the sea begonnen. Langs de wandeling van Bondi Beach naar Tamarama Beach hebben ze heel veel beelden neergezet en ik had al gehoord dat het ieder jaar de moeite waard is om te zien, dus dat hebben we dan ook gedaan! Het was wel heel druk aangezien het net een paar dagen begonnen was, maar we hebben alles kunnen zien. Er zaten echt een aantal leuke beelden bij, maar ook genoeg beelden die nergens op sloegen. Ik heb een aantal foto's van de beelden gemaakt, die zal ik er ook op zetten.
Daarna hebben we Caitlyn meegenomen naar Circular Quay, de haven met het mooiste utizicht, aan de linkerkant de Harbour Bridge en aan de rechterkant het Opera House!
Het weekend daarna was Lisa op vakantie met haar hostfamilie, dus heb ik Caitlyn meegenomen voor een tweede ronde door Sydney heen. Ik heb haar Chinatown laten zien, Darling Harbour, een ferrytochtje en uiteindelijk, voor Caitlyn volgens mij het hoogtepunt, het restaurant Pancake on the Rocks! Iedereen die in Sydney komt moet daar een keer gegeten hebben en toen ik dat vertelde aan Caitlyn bleek dat ze gek is van pannenkoeken!
Afgelopen weekend was Lisa er weer en toen hebben we het laatste punt op ons 'what to do in Sydney'-lijstje af kunnen strepen, we hebben namelijk de Harbour Bridge beklommen! Ieder weekend dat we de brug zagen, zeiden we tegen elkaar dat we die gingen beklimmen en na zes maanden hebben we het dan eindelijk gedaan! En het zooooooo leuk! Echt een prachtig uitzicht en het was helemaal niet eng! Op de website stond dat het 3,5 uur zou duren, maar het bleek dat ze het niet alleen over de klim hadden, maar inclusief de hele voorbereiding! We waren namelijk al een uur verder voordat we de brug zagen! Eerst moesten we een formulier invullen met onze gegevens en gezondheid, daarna een ademtest om te kijken of we niet dronken waren! Toen werden we in een pak gehezen en kregen we een radio, vest, zakdoek, petje en zonnebriltouwtje om. Ook moesten we oefenen met het traplopen, er is namelijk een gedeelte waar je van de eerste boog van de brug naar de tweede, de bovenste, boog moet en die trappen waren erg steil en dat moest dus geoefend worden! En daarna gingen we eindelijk de brug op! We mochten onze eigen camera niet meenemen, maar er werden genoeg foto's van ons gemaakt die we na afloop konden kopen.
Het was echt een toffe ervaring en het geld gelukkig meer dan waard. En voor mij een mooi afscheid van Sydney en voor Lisa een leuke manier om haar verjaardag te vieren!
Dit weekend zou het alleen maar regenen, dus Lisa en ik hadden gister maar besloten om naar de bioscoop te gaan. Toen we er naar toe liepen was het bewolkt maar het regende niet en na afloop van de film scheen zowaar de zon! Dus daar hebben we gelijk van genoten, we hebben lekker in het zonnetje gezeten op een bank voor het Opera House, mijn favoriete plekje.
En nu is het zondag en ik begin zo langzamerhand lijstjes in mijn hoofd te maken met alles wat ik nog moet doen de komende twee weken en waar ik allemaal naar toe ga in Nieuw Zeeland!
Ik begin in ieder geval in Auckland op het noordereiland. Dus vanuit daar komt de volgende!
Veeeeeeel liefs, Nynke
OH! En wat ik bijna vergeten was te vertellen, we hebben een nieuwe hond! Na twee maanden zeuren van de kinderen om een nieuwe hond en aangezien ik er nu nog ben om er overdag op te letten, hebben we uiteindelijk vier weken geleden een golden retriever puppy gekregen! Ze heet Ellie en is absoluut een schatje. Ze is nu 11 weken oud en al heel slim en ze groeit ontzettend snel!
Ooooh wat leuk allemaal :D Kom je dan over 2 weken weer naar huis? Naar Nederland? :D
Ja, de tijd gaat snel, maar wat zul jij je leven lang met een goed gevoel terugkijken op deze periode. Voor nu: geniet er nog even van in NZ!
liefs, Caja
(en bij de volgende familiedag ben je er weer bij?)
Het is niet te geloven Nyn dat je over een kleine 2 maanden weer echt in Nederland zult zijn. Je eigen bedje staater nog hoor! Ik wens je een heel leuke reis toe in N.Z. Wat een avontuur die beklimming van de bridge. Wat een voorbereiding! Wij vonden in N.Y. de Brooklyn bridge al zo'n belevenis maar dit slaat alles! Nynke we kijken er naar uit je weer echt te zien. Liefs, J.
Leuk Nynke om te lezen hoe je in Australie leeft en wat je zoal doet. Wat gaaf om dat allemaal mee te maken. En wat ondernemend dat je er af en toe op uittrekt. En geweldig dat je naar Nieuw Zeeland gaat. Wij vonden het zo verschrikkelijk mooi! En doe de groeten aan mijn dochter in Wellington! Liefs, Louske