Nynke in Australië

Eerste week in Aussie

Sorry peeps, ik ben er al bijna een week en kom nu pas met een verhaaltje!

Woensdagavond 2 feb kwam ik laat aan in BrisbaneDomestic Airport, toen moest ik nog drie kwartier wachten totdat de shuttlebus vertrok naar het hostel waar ik uiteindelijk om 1 uur 's nachts aankwam! Toen alleen maar mn koffer gedumpt en gelijk mn bed ingedoken, want mn kamergenootjes lagen lekker te slapen.

Volgende ochtend vroeg op want er was mij gezegd dat ik om 9:30 in het Work n Holiday office moest zijn voor mijn orientatie/presentatie. Maar ik vertrok een beetje laat (kletsen kletsen kletsen, you know me) en toen ik eenmaal in het CBD (City Business Centre) kon ik het gewoon níét vinden. Ik stond op de aangewezen plek zoals op mijn kaartje maar niks noppes nada! Ik iedereen vragen, maar ze hadden er zelfs nog nooit van gehoord. Toen uiteindelijk alle winkels in die straat maar binnengelopen en toen kon gelukkig iemand mij vertellen dat ik op de eerste verdieping moest zijn! Ondertussen al drie kwartier te laat en dik stressend ik naar boven en.....niemand. Behalve één vrouw achter een laptop. Gevraagd aan haar hoe het zat met de presentatie, 'oh yeaah, why don't we do that at 4 pm this afternoon??' FIJN. Gelukkig kon ik daar op de computer en ik heb wat rondgelopen door de stad. Uiteindelijk de presentatie, stelde niet veel voor, maar het was wel fijn dat ze een simkaart voor me had en een bankaccount geopend had.Toen weer naar het hostel waar mijn twee huisgenootjes ook weer gearriveerd waren, veel gekletst en samen pasta gegeten.

De volgende dag, zaterdag, werd ik opgehaald door de hele familie om 11 uur. Ik was toch een klein beetje zenuwachtig want ja, je weet maar nooit. Maar worries om niks natuurlijk, ze zijn geweldig! We zijn eerst nog wezen lunchen en toen op naar huis, ongeveer 40 minuten vanaf het CBD. En echt móóí! Twee verdiepingen, de eerste verdieping heeft twee slaapkamers (kinderen en ik), badkamer, waskamer en office. Dan de trap op naar boven en BOEM, prachtig uitzicht over de zee! Voor de insiders, Moreton Island is te zien! Woonkamer met open keuken eraan en de slaapkamer+badkamer van Sam en Renee. Ik zal snel wat foto's maken en plaatsen.

Die avond had ik gelijk mn eerste echte Aussie BBQ! Zijn naar een vriendin van Renee geweest waar al haar vriendinnen van school kwamen met hun gezinnen en Renee's ouders waren er ook. Heel gezellig en leuk om iedereen gelijk al te ontmoeten!
Op zondag kwam een buurmeisje spelen met Mia, 's middags kwamen haar ouders gezellig op de thee en toen werd maar besloten om 's avonds met zn allen ergens te gaan eten! En dat was me toch een leuke avond, nog nooit zo hard gelachen met mensen die ik nog maar net heb ontmoet! Oh, en ik heb kamelenvlees gehad! Hapje van Sam geproefd haha en het was best lekker! Net kip, maar dan zachter, makkelijker te kauwen.

Tussen de bedrijven door hadden we zondag eindelijk een uurtje family time, dus toen heb ik mijn cadeautjes gegeven! Voor Mia een prinsessenpuzzel en stempeltjes, voor Jasper een Barbapapabal en voor Sam en Renee taartvorkjes van Blond Amsterdam met aan het puntje typische Hollandse dingen in blauw/wit. En natuurlijk drop, stroopwafels en Wilhelmina pepermunt. Ze vonden het geweldig! En de schatten hadden ook cadeautjes voor mij gekocht! 4 kleine tubetjes handcrème, bodylotion en bodysoap (beide was ik vergeten dus dat kwam mooi uit!) en een dvd die gefilmd is in Australië.

Gisteren en vandaag ben ik voor het eerst aan het werk. 's Ochtends om 7 uur help ik de kindjes met opstaan/aankleden/eten/etc. Om 9 uur gaat Jasper weer naar bed(ja echt) en dan ben ik vrij. 's Middags werk ik van 15 tot 19. Dan vooral veel entertainen, rond half 18 krijgt Jasper eten en gaan hij en Mia in bad. Om 19 uur is Sam ondertussen thuis en eten wij met/of zonder Mia.

Nou volgens mij was dat het zover! Alles gaat dus goed, Sam en Renee zijn fantastische mensen, door hun voel ik me hier nu al ontzettend op mn gemak. Sam is doordeweeks aan het werk, hij maakt lange dagen dus die zie ik helaas maar weinig. Renee zie ik daarentegen weer ontzettend veel! Enorm gezellig, we kletsen de hele dag. Het blijkt dat we erg op elkaar lijken, dus dat is leuk! En makkelijk, want het kan als au pair erg lastig zijn als jeop veel vlakken van mening verschilt met je hostouders.
Met de kindjes gaat het vanaf het begin ook heel goed gelukkig! Helemaal niet eenkennig oid, Mia had gelijk grote verhalen en ook Jasper heeft geen problemen met me.
Mia is een ontzettend slim en vrolijk meisje, ze lijkt wel 6! Ze doet me de hele dag herinneren aan mijn schatjes Isabella en Lucìa, die ik dan weer extra mis! :(
Jasper is de schattigheid zelve, een enorm blije baby.

Oja, nog een leuk nieuwtje. Komende donderdag vliegen we met de familie naar Hobart, Tasmanië! Daar blijven we vijf dagen, want Sam's zus gaat namelijk trouwen! Oh en zijn andere zus is vanmorgen in bevalling gegaan! Dus dat worden weer ontzettend leuke en spannende dagen!

Nog even wat handige informatie en dan ben ik echt klaar:

Adres: 1/182 Prince Edward Pde
Scarborough QLD 4020
Australia

Mobiel: 0061451522096

Dat was 'em, cheers!

Irene

Wat leuk om te horen zeg! Echt fijn dat het ook zo snel klikt met de familie. Vet gaaf dat je ook nog naar Tasmanië gaat! Heel veel plezier :) Geniet er maar van, want hoe leuker het is, hoe sneller het ook weer voorbij gaat ;) X

Laura

Joh zus, mooie uitzicht hoor! En je kamer ziet er ook prima uit! Wat mooi dat het zo klikt met het gezin. Das toch wel belangerijk. Ik wens je veel plezier in Hobart en ik hoop dat ik je binnenkort weer een keer kan spreken! XX

Hannah

Heeee! klinkt tof nichtje :D veel plezier xxx

Sita

Hoi Nynke,
Leuk om te lezen wat je daar allemaal mee maakt hoor. Ik had van je vader je site gekregen, vind het leuk je te volgen.
Zo te lezen heb je het goed getroffen met je gezin. En gelijk weer op reis, wat heerlijk. Geniet van de mooie dingen daar.
Groetjes Sita

Janneke

Ik krijg niet de indruk dat je je daar overwerkt. Maar dat hoeft ook niet natuurlijk. Prachtig verhaal over je gezwerf in brisbane, kan me je zenuwen levendig voorstellen. Fijn dat het zo klikt met je gastfamilie. En nu naar het land van Abel Tasman. Mens wat beleef je veel en je bent er nog maar net! lfs. J.

Caja

Lieve nicht,
wat een leuke verhalen heb jij te vertellen! Goed zeg! Geniet er maar van, maar dat gaat vast lukken als ik dat zo hoor... eh lees. Liefs, je tante

Maaike

Zus, wat heerlijk dat het zo goed bevalt! Al die kinderen en babies zijn echt wat voor jou ;). En genoeg tijd over om de omgeving te zien, wauw wat is het daar mooi en zo lekker warm!! Binnenkort even skypen! xxx

Marga

Wat een fantastisch uitzicht zo over zee. Dat geeft wel een über vakantiegevoel ;). Fijn dat het meteen klikte en super dat je zo snel al mee op reis kunt. Je hebt het maar getroffen hoor.