Deze keer vanuit het cafeetje aan het einde van de straat, ik moest het huis uit want de schoonmakers kwamen. Wat een luxeprobleem he?
Goed, de vorige keer was ik gebleven bij mijn uitje naar de Sydney Tower. Was geslaagd! Meer dan 500 m boven de grond en het uitzicht rondom was prachtig! We hadden geluk dat het weer goed was met vrij weinig bewolking, dus we konden lekker ver kijken.
Ik heb daar ook nog een kalender voor papa en mama gekocht. Later bleek dat ze gelukkig voor zichzelf nog niet een nieuwe hadden gekocht, dus mijne is ondertussen opgestuurd. Volgend jaar in de zomer zullen wij lekker tegen plaatjes van de Snowy Mountains in Victoria aankijken haha!
Het weekend erna heb ik een dagje vrij gevraagd, zodat ik met Lisa een lang weekend naar de Blue Mountains kon! Het is schandalig dat ik er nog steeds niet geweest was aangezien ik onderaan de mountains woon, maaaar dat kan ik nu gelukkig ook weer van m'n lijstje strepen.
Vrijdagochtend vertrokken we met de trein naar Katoomba, een uurtje vanaf Glenbrook, en daar hadden we een hostel geboekt voor twee nachten. Toen we er waren was mijn eerste gedacht 'oh god, in wat voor hippietent zijn we terecht gekomen?'. Overal kleuren, Indische kleden en het rook ook nog eens naar wierook! Maar het bleek gelukkig een heel gezellig, klein hostel te zijn waar iedereen 's avonds in de woonkamer rondom de openhaard zat te kletsen en te spelen op de aanwezige gitaren!
Die vrijdag zijn we nog naar Echo Point gelopen, vanaf daar heb je een mooi uitzicht over een van de vele valleien en over de Three Sisters, de bekendste rotsformatie van de Blue Mountains. Volgens de legende van de Aboriginals waren de drie zussen verliefd op drie broers van een andere tribe, maar volgens de wet mochten ze niet met elkaar trouwen. De broers waren het er daar niet mee eens en begonnen een tribal battle om toch de zussen te krijgen, maar daardoor stonden de levens van de zussen op het spel. Door een tovenaar werden ze daarom omgetoverd tot steen om ze na de battle weer terug te toveren, maar de tovenaar werd zelf vermoord en alleen hij kon de spreuk terugdraaien.
Na veel foto's genomen te hebben zijn we nog naar de Three Sisters toe gelopen en de wandeling eindige met de 'Giant Stairway'. Een aantal steile trappen die, toen we naar beneden liepen, niet zo steil leken, maar omhoog! Helaas bleek dat nog maar een voorproefje voor de rest van het weekend te zijn haha.
Na Echo Piont zijn we naar Katoomba Scenic World gegaan. Daar kun je met twee verschillende kabelbanen en met de steilste trein ter wereld. Ik had me niet zo goed ingelezen en dacht dat ze alledrie best wel een afstand zouden afleggen, maar dat bleek tegen te vallen, 400 m ging het treintje maar haha! Maar ik kan in ieder geval weer zeggen dat ik in de steilste trein ter wereld heb gezeten.
Voor zaterdag hadden we een tour naar de Jenolan Caves geboekt waar we naar twee van de grotten zijn geweest. Er schijnen daar in de bergen meer dan 300 grotten te zijn die al 340 miljoen jaar oud zijn, maar een tiental is maar open voor publiek. Nog steeds worden er ieder jaar nieuwe grotten ontdekt!
Na anderhalf uur in de bus met prachtige uitzichten over de moutains kwamen we bij de grotten aan. En onze buschauffeur had ons al laten weten dat er in de eerste grot al meer dan 900 traptreden waren, fijn!
Beide grotten waren absoluut prachtig, echt onvoorstelbaar dat ze al zo lang bestaan en ik heb echt de meest vreemde creaties van stalactieten en stalagmieten gezien! Als ik nu terugkijk naar mijn foto's kan ik vaak niet eens meer zien wat boven en onder is! Maar het was het allemaal zeker waard, de reis, het geld EN de trappen haha!
Zondag, de laatste dag, zijn we naar het stadje Wentworth Falls geweest en ja, de naam zegt het al, watervallen! Eerst hebben we een wandeling gedaan naar een van de watervallen toe, ontzettend leuk en schattig, kan geen ander woord bedenken haha. We liepen de hele tijd langs een klein riviertje waar we telkens overheen gingen met bruggetjes/rotsen in het water en uiteindelijk bleek het kleine riviertje de waterval te zijn! Ik vond het eigenlijk niet zo veel voorstellen, na alle mooie watervallen in Kroatie ben ik niet zo snel meer onder de indruk.
Na de waterval hebben we een tweede wandeling gedaan over de cliffrand van de vallei - wat gevaarlijker klinkt dan het is hoor. ;) Die wandeling bleek een hogere moeilijkheidsgraad te hebben, wat leuk was, want we kwamen amper andere mensen tegen. Veel geklim en geklauter over rosten, bomen, modderpoelen en jawel, meer trappen! Maar het was ontzettend leuk!
Aan het einde van de middag zat het er weer op en gingen we weer terug naar huis.
Volgens mij heb ik eigenlijk nog helemaal niet verteld waarom de Blue Mountains de Blue Mountains heten! De meeste bomen in de mountains zijn eucalyptusbomen en de olie van die bomen geven een blauwe gloed af. Vandaar!
Verder heb ik afgelopen weekend op zaterdag met Saranne afgesproken, die was weer even in de stad voordat ze naar Nieuw Zeeland vertrekt. En ze heeft ook nog twee nachtjes bij mij in Glenbrook gelogeerd deze week, heel gezellig!
Zondag ben ik voor de tweede keer naar de Taronga Zoo geweest en dit keer met lekker weer, dus we hebben wat meer dieren gezien dan de vorige keer, want toen regende het te veel!
Ik ben net terug van een weekendje in Randwick, daar woont Anniek en samen met Lisa hebben we gezellig heeeeel veel afleveringen van Modern Family gekeken en lekker gekletst.
De komende twee weken gaan behoorlijk anders zijn dan normaal, want we gaan namelijk allemaal op vakantie! Rob en Bec gaan twee weken met de kinderen naar Fiji en dat betekent dat ik ook twee weken weg kan! Ik heb besloten om alvast een deel van mijn reis te doen die ik wilde gaan doen na mijn tijd hier en dat is naar Melbourne en Alice Springs!
Morgen vlieg ik naar Melbourne en daar verblijf ik eerst een paar dagen in de stad om vervolgens op donderdag en vrijdag een tour te doen over de Great Ocean Road (http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Ocean_Road) en naar Phillip Island. Op Phillip Island kun je 's avonds de little penguins aan land zien komen!
Zaterdag ben ik nog een dag in Melbourne en zondag vlieg ik naar Alice Springs. Oftewel het midden van Australie, het rode centrum, de outback! Daar ga ik vanaf maandag 12 aug. een driedaagse tour doen naar alle hoogtepunten van centraal Australie. (http://www.therocktour.com.au/)
En dan vlieg ik woensdag 15 aug. weer naar Sydney en dan heb ik nog twee dagen de kans om bij te slapen voordat de rest van de familie vrijdag weer op de stoep staat!
Ik heb er ontzettend veel zin in, het is lekker om even een break te hebben van het werken (lees: de kinderen). Dus de volgende blog wordt een reisverslag!
Dan nog een laatste dingetje voordat ik jullie met rust ga laten, ik ben namelijk over de helft van mijn tijd hier in Australie! En ook op de helft van mijn tijd hier met de familie, ik ben hier nu ook al weer meer dan drie maanden! Ongelovelijk hoe snel de tijd gaat. Over 157 dagen sta ik weer op de stoep haha!
Nu zal ik snel weer verder gaan met inpakken, want zoals gewoonlijk bewaar ik dat weer voor het allerlaatste moment!
Veel liefs, Nynke