Nynke in Australië

Nynke's grote Australiëavontuur deel....?

Nou, dit wordt de tweede keer dat ik deze blog schrijf, net ging iets fout door technische problemen. (Daar houd ik het maar op haha).
Maar, hallo!
Een nieuwe blog heeft even op zich laten wachten, maarja, ik moet wel wat gedaan hebben anders worden ze zo kort!
Begin september zijn we met de hele familie naar het vakantiehuisje van Rhona en Philip in Budgiewoi, Central Coast, geweest. Schattig huisje met een rivier in de achtertuin! Dus het werd een weekendje vissen! Ik was vrij enthousiast in het begin, aangezien ik dat nog nooit eerder gedaan had. Maar het enthousiasme verdween al snel, het is namelijk hartstikke SAAI. Ik had natuurlijk de illusie dat ik na 20 seconden een vis aan de haak zou hebben, maar neen, in de realiteit is het wachten wachten wachten. En als ik iets niet kan, dan is het wachten. Wat overigens volgens Rob typisch is voor iemand van 'mijn generatie'. Juist, bedankt.
Anyway, ik heb ook goede kwaliteiten, ik geef namelijk niet zo snel op en aan het einde van de middag had ik zowaar een vis aan de haak! Ik schrok me te pletter natuurlijk, zat totaal niet op te letten. Ik was net tegen Philip aan het zeggen dat ik me net een man voelde (een hengel in de ene hand, biertje in de andere) toen er toch opeens keihard aan mijn hengel getrokken werd! Nooit gedacht dat zo'n lullig visje zo sterk kon zijn! Na een uitgebreide fotosessie werd er besloten dat 'ie groot genoeg was om op te eten! Mijn inner-prehistorie-Nynke maakte toen wel een dansje, ik had voor eten gezorgd! En natuurlijk heb ik zelf ook een hapje geproefd, de rest heeft Philip opgegeten.
Dat weekend verder niet iets bijzonders gedaan, gewoon gezellig met z'n alles een rustig weekend gehad.

Ook ben ik een weekendje bij Lisa thuis geweest in North Curl Curl, een suburb in het noorden van Sydney, aan de kust. Haar familie ging eindelijk eens een keer een weekendje weg, dus wij hadden lekker het huis voor onszelf! Op zaterdag hebben we 10km wandeling gedaan van Mably naar Spit, suburbs die ook tot de Northern Beaches horen. Echt hele leuke wandeling, met supermooie uitzichten over de harbour! 's Avonds lekker gekookt en toen lekker Hollands naar Alles is Liefde gekeken.
Zondag zijn we nog verder naar het noorden gereisd, naar Palm Beach. Daar hebben we een korte, maar tering steile wandeling gedaan naar Barrenjoey lighthouse. Gelukkig wel de moeite waard, een prachtig uitzicht bovenaan! Daarna heerlijk gelunchd in het zonnetje in het strandcafe.
Aan het einde van de middag helaas weer naar huis, want voordat je vanaf Palm Beach in de Blue Mountains bent..

Er zijn ook alweer twee weken schoolvakantie geweest en Isaac is de eerste week naar Rob's vader en tweede vrouw in Canberra geweest. Bec en ik hebben hem toen opgehaald, zodat ik ook Canberra kon zien! We vertrokken in de middag en na drie uur rijden waren we in Canberra, daar gegeten en toen heb ik 's avonds een poging gedaan om de graduation ceremonie van Maaike live te kijken. Helaas had ik geen goede verbinding, hij moest om de vijf seconden bufferen... Maar de volgende dag gelukkig terug kunnen kijken zonder problemen. Zo trots op mijn zus!
Op vrijdagochtend zijn Bec, Isaac en ik eerst naar de Floriade geweest. Een tentoonstelling/park met allemaal tulpen, viooltjes, narcissen, etc! Ontzettend leuk om dat hier in Australie te zien. En het regende ook nog eens, dus het voelde net alsof ik in Nederland was.
Daarna zijn naar het Australian War Memorial geweest. Een ontzettend mooi en indrukwekkend museum met tentoonstellingen over alle oorlogen. Ik had er graag wat langer en zonder kind rondgelopen..
's Middags nog bij Bec's oom en tante langsgeweest en toen weer op naar huis.
Canberra is niet te vergelijken met de andere grote steden zoals Sydney, Melbourne en Brisbane. Het is klein, plat en geen skyline met hoge gebouwen. Wel is Canberra de hoofdstad van Australie, in 1908 is de stad gekozen als compromis tussen rivalen Melbourne en Sydney (Canberra ligt er tussen in). Dus in Canberra zit de overheid, het parlement, alle ambassades, defensie, etc. En dat is pretty much ook alles in Canberra, dus veel langer dan een dag had ik er ook niet hoeven zijn. Maar ik ben weer in een nieuwe stad en nieuwe staat geweest, check!

De andere weekenden doe ik het lekker rustig aan. Of ik ben hier thuis of ik ga met Lisa de stad in. We hebben pretty much alles gedaan in Sydney wat we willen doen en aangezien we allebei geld moeten sparen voor het reizen, brengen we de dagen vaak in het park door bij het Opera House! Ik ben dol op de harbour en niks is lekkerder dan een dagje in de zon met een prachtig uitzicht en lekker picknicken, kletsen, lezen, relaxen en natuurlijk mensen kijken! En het kost niks. :)

Ik zal jullie ook even op de hoogte stellen van mijn plannen voor de komende drie maanden. Want ja, over minder dan drie maanden ben ik alweer thuis!
Ik blijf wat langer bij Rob en Bec werken, namelijk tot eind november. Op zaterdag 1 december vlieg ik naar Nieuw Zeeland! Daar ga ik vier weken rondtrekken over het Noord en het Zuideiland. Op 29 december vlieg ik weer naar Sydney om hier oud en nieuw te vieren en op 8 januari vlieg ik weer naar Nederland! Daar kom ik woensdag 9 januari in de ochtend op Schiphol aan.
Het was eerst niet mijn plan om naar Nieuw Zeeland te gaan, maar ondertussen heb ik al aardig wat van Australie gezien en NZ is nu zo dichtbij, deze kans wil ik niet voorbij laten gaan!
Hoe is het daar in Nederland? De kachels alweer aan?
Heel veel liefs, Nynke

Lisa

Geweldig leuk verhaal Nynk!! Wij hebben de kachels niet aan he bloed heet hier :p

Caja

Ha ha Nynke, wat een avonturen, zeg dat wel... Onvermoede kwaliteiten en een stukje Nederland in Australië.
Nog fijne weken daar en veel plezier in Nieuw Zeeland. Bijna mijn hele familie zit nu aan de andere kant van de aardbol...

Janneke

Wat aan de late kant, maar dat krijg je met die globetrotters. Goed stuk trouwens, en geen geduld, van wie zou je dat nu hebben?? Wat leuk die Floriade met dat geschikte weer. Dat War-memorial had ik ook wel willen zien, vast indrukwekkend. In N.Y. stonden we op Ground Zero, dat was heel aangrijpend. Zo langzamerhand wil ik je trouwens ook wel weer in levende lijve zien.
Ja, de kachel is aan hoor!
Veel liefs voor jou, J.

Anne

Nynke! ik kreeg je blog van je moeder, en ben maar eens gaan bijlezen. Wat een verhalen kun jij typen zeg, mooi hoor! Leuk om te lezen!
Al bijna naar Nieuw Zeeland, naar Saranne! Of zitten jullie nog te ver van elkaar vandaan?
Tot in Januari!

liefs, je achternicht