Tasmanië!
Hello lovely boys and girls!
Nou, we zijn weer terug uit Tassie! Hartstikke leuke week gehad, Sam's familie is geweldig, hartstikke lieve aardige mensen. Maar ik zal even bij het begin beginnen!
Vorige week donderdag stapten we met zn vijfen in het vliegtuig naar Tassie, een vlucht van ongeveer 3,5 uur. In Hobart was het nogal bewolkt, dus toen we door de wolken vlogen hadden we aardig wat turbulentie, niet zo fijn.
Op het vliegveld stond Leigh, Sam's vader, ons op te wachten en hij heeft ons naar hun huis gebracht in Kingston, dorpje vlakbij Hobart.
Die avond hadden we in Hobart een rehearsal dinnervoor de bruiloft van Cara en Matt! Heel leuk stel en lekker gegeten. :)
Vrijdag hebben we Leigh en Helen geholpen om het aan kant te maken, want op zondag zouden er een heleboel mensen van de bruiloft komen bbq'en. En we zijn op bezoek geweest bij Sam's andere zus, Bonnie, want zij en Luke hebben die dinsdag een kindje gekregen! Zoooo klein en schattig!
Zaterdag was de dag van de bruiloft, 's ochtends hebben Sam en Renee me meegenomen naar de wekelijkse markt/braderie in Hobart. Lekker met zn allen rondgesnuffeld, heel gezellig. Oh, en we hebben een oliebol gehad! Er is namelijk in Hobart een grote Nederlandse community geweest, dus ze zijn daar bekend met oliebollen! Alleen hebben zij geen oliebollen met oud en nieuw maar is er een feest in oktober!
's Middags hebben Renee en ik Mia aangekleed en opgetut, want Mia is het bloemenmeisje dus zij moest al vroeg weg. Daarna hadden Renee en ik zelf nog tijd om lekker te tutten :)
Om half 6 was dan toch eindelijk de ceremonie en het was net zoals in de film! Het was in een wijngaard met uitzicht over Hobart. De bruidegom en zijn mannen stonden al vooraan, toen kwam eerst Mia down the aisle, toen drie bruidsmeisjes en uiteindelijk de bruid met haar vader! Tijdens de ceremonie heb ik Jasper bezig gehouden, zodat hij niet zou huilen en konden Sam en Renee tenminste rustig genieten van de ceremonie.
Na de ceremonie ben ik met de kinderen naar huis gegaan (bedtijd!) en hebben Sam en Renee nog lekker gefeest.
Zondag eerst lekker lang (nouja lang, lang is hier tot 8 uur) geslapen en daarna alles klaargemaakt voor de bbq, want om half 1 zouden de gasten komen. De middag was heel gezellig, lekker gegeten en met iedereen wat gekletst.
Maandagochtend zijn we met zn vijfen naar de top van Mount Wellington gegaan, de grootste berg in Hobart. Ongeveer een uurtje rijden, via allemaal kronkelwegen en langs diepe afdalingen (Mam, je zou het geweldig hebben gevonden haha). We hadden al prachtige uitzichten onderweg, maar niet gestopt want bovenop de berg zou je natuurlijk het mooiste uitzicht hebben.......maar eenmaal op de top aangekomen bleek er een dikke grijze wolk te hangen en konden we niks zien!!! Gelukkig klaarde het na een half uur wat op en heb ik nog een paar foto's kunnen maken. Onderweg naar beneden zijn we nog een paar keer gestopt zodat ik nog foto's kon maken waarop de zon tenminste scheen haha.
Na de berg zijn we nog snel even bij Matt en Cara op bezoek geweest om afscheid te nemen, want die gingen die avond op hun honeymoon!
Dinsdag was de pret helaas alweer voorbij en vlogen we weer terug naar Brisbane :( Hier aangekomen was de hitte weer een fijne klap in ons gezicht, het weer in Tassie bevalt ons toch beter! Daar is het net wat koeler, ongeveer 20-25 graden en hier zitten we toch wel op de 30.
Hier zijn we na drie dagen weer aardig gewend aan het normale leventje, ik kom steeds meer in het ritme al ben ik nog wel veel moe. Ik denk dat dat voornamelijk komt doordat ik nog niet aan de hitte gewend ben, het is erg vermoeiend. Maar ik wen er vast wel aan!
EN! Jasper is vandaag 1 jaar geworden, hiep hiep hoera! Vandaag doen we er niet veel aan, maar morgen hebben we een feestje in het park :)
Anyway, dat was het volgens mij weer voor deze keer! Zal snel de foto's van Tassie plaatsen.
Liefs!
Wauw wat klinkt het allemaal leuk!!
En die bruiloft, wauw wat romantisch!!
Ik ben blij om te horen dat de ouders
En kids ook leuk zijn! Volgens mij is en
Wordt het een geweldige tijd daar meid!!
Nog veel plezier, en sterkte met de hitte.
Xx
Heey zussie het klinkt allemaal echt geweldig! En volgens mij Sam en Renee heeeel blij dat je hebt besloten om mee te gaan naat Tassie! Gefeliciteerd met Jasper en het wordt vast een heel leuk feestje! Ik hoop dat we binnen kort een keertje kunnen Skypen! XX
Het valt me mee dat er überhaupt wolen zijn daar down under. Leuk zoals Hobart opdook uit het niets! Dat je moe bent kan ik me wel voorstellen. Hitte kan je slopen en je bent denk ik nog niet helemaal ingeburgerd. Veel water drinken maar dat weet je wel. Leuke foto's stuurde je. Neem je ook eens wat fotos van hun tuin? Ik wil wel eens zien wat daar groeit.
Lfs. J.
Leuke foto's en fraai reisverslag! Pfff 30 graden?!
En ondertussen snakken wij hier naar het voorjaar (ik tenminste wel)
Zei Toivo niet jaren geleden dat het 6 weken duurt om enigszins te aklamatiseren? Dus het zal nog wel even duren... Maar dit is toch wel de heetste tijd van het jaar Nynke dus het wordt zoiezo al wel beter. Wat leuk Tasmania! Ben ik ook nog nooit geweest maar we habben alle travel programs gezien! Hou je taai!
Jemig he! Super leuk zo te horen!
Ik ben best wel een beetje jaloers hoor.